B&B in 't Osse

B&B in 't Osse
Tilderdstraat 15
5343 NJ Oss
Telefoon: 06-18353309

vijver entreeIn het buitengebied aan de zuidzijde van de gemeente Oss,
bevindt zich de Bed en Breakfast In 't Osse. Het gebied is groen en bosrijk.

De B&B ligt in Landerij van Tosse.
Dit gebied zal in 2014 in ontwikkeling gaan op het gebied van groen en duurzaamheid. In het cultuurhistorische waardevolle landschap van de Stelt/Elzen (wat nu Landerij van Tosse wordt genoemd) nemen akkers met oude gewassen als spelt, rogge en boekweit met de begeleidende akkeronkruiden weer een vaste positie in. Het is de bedoeling dat Landerij van Tosse een centrum wordt van waaruit tal van activiteiten worden uitgevoerd die zijn gericht op de beleefbaarheid van het argrarisch landschap en dan vooral op de biodiversiteit van het land zoals die pakweg 50 jaar geleden nog bestond.

De directe omgeving is dan ook de moeite waard om te ontdekken. Zeker als u van wandelen of fietsen houdt. Wandelroutes en fietsroutes zijn vanuit de B&B te starten.

Sinds kort is de B&B ook aangesloten bij het fietsnetwerk. Herkenbaar aan knooppunt 210. Zie ook www.fietsnetwerk.nl                      

Verder vindt u in de buurt:

➢ Natuurgebied de Geffense Bosjes met de recreatieve plas "De Geffense Plas"
➢ Het NME (natuur-, milieu, educatie)-centrum De Elzenhoek met kinderboerderij;
➢ De prachtige kinderspeeltuin Elckerlyc: door kleine kinderen zeker geliefd.

 

lelieU kunt een bezoek brengen aan de verschillende molens in de regio, de vernieuwde eendekooi te Megen, de Bedafse duinen, de tuinen van Demen, recreatiegebied De Lithse Ham, etcetera: allemaal de moeite waard.

Binnen een straal van 50 km. kunt u vanuit de B&B een bezoek brengen aan de historische plaatsen Ravenstein, Heusden, 's-Hertogenbosch, Nijmegen of Eindhoven.

 

Onder uittips vindt u nog meer informatie.